Χρήσιμα

Πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας & Συμβουλευτική στήριξη την περίοδο της καραντίνας

Η ΕΟΔ Μεσσηνίας θέλοντας να συμβάλει στη σωστή αντιμετώπιση της αλλαγής της ψυχικής κατάστασης που τυχόν δημιουργεί η καραντίνα, δημιούργησε την υπηρεσία "Πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας & Συμβουλευτική στήριξη την περίοδο της καραντίνας" .

 

Σκοπός της υπηρεσίας αυτής είναι να φέρει σε επικοινωνία τους πολίτες με δυο επαγγελματίες ψυχολόγους, οι οποίες είναι διασώστριες της ΕΟΔ Μεσσηνίας και είναι πρόθυμες να δώσουν τις επαγγελματικές υπηρεσίες τους εθελοντικά. Ελπίζουμε με αυτό τον τρόπο να βοηθήσουν, εμάς, τις οικογένειές μας και τους γύρω μας, αυτό το δύσκολο διάστημα της καραντίνας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις επαγγελματίες ψυχικής υγείας στέλνοντας τους προβληματισμούς σας με τους εξής δυο τρόπους:

Α) ΑΝΩΝΥΜΑ  συμπληρώνετε αυτή τη φόρμα

Στη συνέχεια η κα Έλενα Χριστοπούλου Κλινικός Ψυχολόγος, πτυχιούχος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας, κάτοχος Μεταπτυχιακών Εγκληματολογίας του Κ.Σ.Π.Ε. Edukα & του Πανεπιστημίου Τορίνο, Μέλος της ΕΟΔ Μεσσηνίας, θα δημοσιεύει στην σελίδα της ομάδας μας www.eodmessinias.gr άρθρα σχετικά με τους προβληματισμούς που έχετε μοιραστεί.

 

Β) ΕΠΩΝΥΜΑ συμπληρώνετε αυτή τη φόρμα

Στη συνέχεια η κα Μαρία Χαριζοπούλου Κλινική Ψυχολόγος/ Ψυχολόγος Υγείας δημόσιας κοινωνικής υπηρεσίας, Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., Μέλος της ΕΟΔ Μεσσηνίας, θα επικοινωνεί μαζί σας για να κανονίσετε τηλε-συνεδρία συμβουλευτικής στήριξης μέσω SKYPE 

Στην περίπτωση που κάποιος ανήλικος θα ήθελε να επικοινωνήσει με τις επαγγελματίες ψυχικής υγείας, θα πρέπει ο γονέας ή κηδεμόνας του να συμπληρώσει την αντίστοιχη φόρμα.

 

Είναι αρκετά απλό να πει κανείς τι πρώτες βοήθειες χρειάζονται για μία σωματική πληγή, αλλά κάθε κατάσταση της ψυχικής υγείας είναι διαφορετική, διότι λειτουργούμε με γνώμονα και σεβασμό στην ατομικότητα.


Περισσότερες πληροφορίες στη νοηματική γλώσσα από τους διασώστες της ΕΟΔ Μεσσηνίας:

Μάρα Τριάντου 6988891447
12:00-14:00
17:00-20:00
Σπύρο Αθανασόπουλο 6972785193
10:00-12:00
14:00-15:00
17:00-19:00

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ & ΜΕΝΟΥΜΕ ΨΥΧΙΚΑ ΥΓΙΕΙΣ 

 

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

RS adelfopoiisi

Ημερολόγιο 2020

hmerologio 2020a

NANSEN 2016

afisaGineEthelontisS

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καλωσορίζει στην κοινότητά της όλους όσοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν σαν εθελοντές διασώστες και να προσφέρουν ο καθένας όπως κι όσο μπορεί. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά όλους τους τομείς δράσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης:
.
• Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών.
• Βασικές Γνώσεις Ορεινής Διάσωσης.
• Αντιμετώπισης Μαζικών Καταστροφών.
• Βασικές Γνώσεις Τηλεπικοινωνιών.
• Βασικές Γνώσεις Μετεωρολογίας.
• Βασικές Γνώσεις Υγρού Στοιχείου.

Ποιοί Είμαστε

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

 

facebook icon50   twitter02syoutube S

  

χρήσιμα τηλέφωνα

emergency phone

partof

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι μέλος των

© 2020 ΕΟΔ Μεσσηνίας. All Rights Reserved. Designed By aidpc.net

Search